Onze diensten

Dak Coating

Bescherm de waarde van uw huis met professionele dak coating diensten in Nederland van Jandedakman. Verfris vandaag nog uw dak!

Is dakcoating geschikt voor u?

Het beschermen van de substantiële investering van uw huis is van het grootste belang, en regelmatig onderhoud is de sleutel tot het behoud van de waarde ervan. Het verwaarlozen van gebieden zoals uw dak kan een aanzienlijke invloed hebben op het uiterlijk en de algehele staat van uw woning. Dakcoating, ook wel dakpanschilderen genoemd, is een essentieel aspect dat de waarde van uw huis kan verhogen. Na verloop van tijd zorgt blootstelling aan weerselementen ervoor dat dakpannen poreus worden, waardoor de groei van mos en korstmos wordt bevorderd, waardoor de esthetische aantrekkingskracht van uw huis afneemt.

Veel huiseigenaren zien dakonderhoud over het hoofd vanwege toegankelijkheidsproblemen, maar als u dit snel aanpakt, kunt u dure reparaties voorkomen. Hoewel het vervangen van een dak duur is en doorgaans gereserveerd is voor ernstige schade, biedt de keuze voor een dakcoatingservice een meer betaalbare en efficiënte oplossing. Jandedakman biedt professionele dakcoatingdiensten in Nederland, waardoor u binnen enkele dagen verzekerd bent van een verjongd en esthetisch mooi dak. Laat een verwaarloosd dak geen afbreuk doen aan de waarde van uw huis; investeer in dakcoating om de integriteit en aantrekkingskracht ervan te behouden.

Tekenen dat uw dak een coating nodig heeft

 • check icon

  Lekkages en waterschade:

  Een van de meest voor de hand liggende tekenen dat uw dak een coating nodig heeft, is de aanwezigheid van lekkages of waterschade in uw woning.

 • check icon

  Gebarsten of afbladderende verf:

  Inspecteer de verf op uw dak. Als u barsten of afbladderen ziet, kan dit erop duiden dat uw dak niet meer voldoende beschermd is. Dakcoating kan deze scheuren helpen dichten en waterinfiltratie voorkomen.

 • check icon

  Verhoogde energierekeningen:

  Heeft u een plotselinge stijging van uw energierekening opgemerkt? Dit kan komen doordat de warmte via uw dak ontsnapt. Dakcoating fungeert als een extra isolatielaag, helpt de binnentemperatuur te reguleren en het energieverbruik te verminderen.

 • check icon

  Leeftijd van het dak:

  Houd rekening met de leeftijd van uw dak. Als het einde van de verwachte levensduur nadert, kan het aanbrengen van een dakcoating de broodnodige bescherming bieden en de duurzaamheid ervan verlengen.

 • check icon

  Schimmel- of meeldauwgroei:

  De aanwezigheid van schimmel of meeldauw op uw dak is een duidelijke indicatie voor het vasthouden van vocht. Dakcoating kan een waterdichte barrière vormen, waardoor schimmel- en meeldauwgroei wordt voorkomen en een gezond binnenklimaat wordt gehandhaafd.

 • check icon

  Vervaagde dakkleur:

  Blootstelling aan zonlicht en barre weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de kleur van uw dak na verloop van tijd dof wordt. Een nieuwe laag dakcoating kan het uiterlijk revitaliseren en de uitstraling van het dak verbeteren.

Verschillende soorten dakcoatings

 1. Acrylcoatings:

  Acrylcoatings zijn ideaal voor verschillende dakbedekkingsmaterialen en bieden uitstekende weersbestendigheid, UV-bescherming en flexibiliteit. Ze zijn eenvoudig aan te brengen en zorgen voor een naadloze afwerking.

 2. Siliconencoatings:

  Siliconencoatings zijn zeer goed bestand tegen UV-straling en extreme temperaturen en zijn ideaal voor platte daken. Ze vormen een duurzame, waterdichte barrière die bestand is tegen plassend water.

 3. Polyurethaancoatings:

  Polyurethaancoatings bieden een uitstekende elasticiteit en duurzaamheid en zijn geschikt voor daken met veel loopverkeer of regelmatig onderhoud. Ze bieden superieure weerstand tegen chemicaliën en impact.

 4. Asfalt-emulsiecoatings:

  Deze coatings worden vaak gebruikt voor asfaltdaken en bieden waterdichte eigenschappen, UV-bescherming en helpen de levensduur van uw dak te verlengen.

 5. Metalen dakcoatings:

  Deze coatings zijn speciaal ontworpen voor metalen daken en bieden uitzonderlijke roest- en corrosieweerstand, UV-bescherming en energie-efficiëntie.

Hoe wij werken

01

Evaluatie en reiniging van het dak

Onze experts beoordelen de staat van uw dak en identificeren eventuele problemen. Vervolgens Reinigen we het oppervlak en verwijderen vuil om een optimale hechting te garanderen.

02

Nauwkeurige coating toepassing

Wij pakken eventuele schade of lekkages aan en voeren noodzakelijke reparaties uit. Indien nodig wordt een primer aangebracht, waardoor de hechting wordt verbeterd en een duurzame coating ontstaat.

03

Nauwkeurige coating toepassing

Met behulp van geavanceerde technieken brengen we de gekozen dakcoating nauwgezet aan, waardoor een naadloze en beschermende afwerking wordt gegarandeerd met toonaangevende precisie.

04

Uitharding en kwaliteitsinspectie

Na het aanbrengen van de coating laten we uitharden. Onze experts voeren een eindinspectie uit, zorgen voor een correcte toepassing en voldoen aan onze strenge kwaliteitsnormen voor duurzame bescherming.

Wat krijg je

 • check icon

  Verlengde levensduur van het dak:

  Dakcoating beschermt tegen schade door de zon, vocht en andere omgevingsfactoren die uw dak kunnen aantasten.

 • check icon

  Lagere energiekosten:

  Dakcoatings kunnen zonlicht reflecteren en de warmteabsorptie minimaliseren, waardoor uw koelingskosten dalen.

 • check icon

  Verbeterde esthetiek

  Kies uit verschillende kleuren dakcoating om de uitstraling van uw huis of bedrijfsgebouw te verbeteren.

 • check icon

  Kosteneffectieve oplossing:

  Dakcoating is een betaalbaarder alternatief voor dakvervanging en biedt vergelijkbare voordelen tegen een fractie van de kosten.

Veel Gestelde Vragen

Afhankelijk van het type coating en omgevingsfactoren wordt aanbevolen om uw dak elke 5-10 jaar te laten coaten.

Hoewel er doe-het-zelf-opties beschikbaar zijn, zorgt het inhuren van een professionele dakcoatingservice voor een juiste toepassing en langdurige resultaten. Ons team van Jandedakman kan u helpen.

Dak coating is geschikt voor de meeste soorten daken, waaronder metaal, asfalt en beton. Het is echter essentieel om een professional te raadplegen om de beste oplossing voor uw specifieke dak te bepalen.

De droogtijd voor dak coating varieert afhankelijk van factoren zoals temperatuur en vochtigheid. Over het algemeen duurt het 24-48 uur voordat de coating volledig droog is.

Heb je een vraag?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Waarom bij ons werken?

SNEL & EFFICIËNT

Ervaar een snelle uitvoering zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Onze doorgewinterde experts voltooien de taken en zorgen ervoor dat aan elk detail van uw behoeften wordt voldaan.

Icon

BUDGETVRIENDELIJK

Geniet van eersteklas services tegen een onverslaanbare prijs. Kwaliteit en betaalbaarheid harmoniëren in onze kosteneffectieve dienstverlening.

Read More
Icon

BETROUWBARE DIENST

Reken op een betrouwbare, professionele service afgestemd op uw wensen. Onze experts analyseren en leveren stabiele oplossingen zonder gedoe of werk.

Read More
Icon
Neem contact op

Laten we praten en kijken hoe we uw huis tot leven kunnen brengen

Offerte aanvragen

Klaar voor verandering? Vraag vandaag nog een offerte aan.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Kies Eigendomstype (Optioneel)

Andere hulp nodig?

Neem gerust contact op voor overige vragen Neem Contact Op